Xantal Piqué és una de les jugadores veteranes de la plantilla del Medicare System Mataró, un equip molt jove, que viu una temporada difícil. En una situació així la capitana ha de doblar esforços dins i fora de la de pista per ajudar les companyes. Parlem amb ella de com veu l’equip de cara al final de temporada.


Aquesta és la temporada més dura d’ençà que vau pujar a OK Lliga?

Sí. La veritat és que crec que tant l’equip, com l’afició, com la resta d’equips que formen la categoria no esperaven que el Mataró pogués estar en zona de descens. Si bé és cert que aquest any tots els equips s’han anivellat força, sigui per reforços, fitxatges o fins i tot un canvi de dinàmica o sort de determinats equips. Està sent una temporada molt competitiva i igualada que no s’acabarà decidint fins a les últimes jornades.

Quina és la tasca d’una capitana en una situació així?
Sempre he considerat que la meva funció com a capitana era més rellevant fora la pista que dins aquesta. Un capità, a parer meu, és el que vetlla pel bon funcionament de l’equip, per a procurar que tots els companys treballin tant com puguin i per a ajudar a qualsevol integrant de l’equip quan ho necessiti.
Crec que en la situació en la qual ens trobem, es multiplica encara més la importància d’aquestes tasques. Tractant sempre d’aconseguir que l’equip no abaixi els braços, convencent a l’equip que juntes som molt millors i que encara tenim molta guerra per donar, ja que encara no està res decidit.

xantal3


A escala personal, de joc, com t’estàs trobant?

Aquesta temporada, des d’un inici s’ha apostat per un augment en la preparació física. Aquest fet personalment l’he vist reflectit a pista, amb més i agressivitat en el joc, a causa de la bona preparació física.

En relació al joc tàctic, aquest any hem adoptat una nova tàctica i forma de jugar que considero que ens ha ajudat a crear més finalitzacions al llarg del partit i més opcions de gol, que era un aspecte que necessitàvem treballar.

En l’àmbit personal, sempre m’he considerat més defensora que atacant. Defensant i repartint joc em sento còmode. I crec que els punts claus del nostre equip sempre s’han basat en la defensa. Cadascuna té una funció implícita dins l’equip, tal com jo em trobo a gust i em sento més defensa, també tinc companyes extraordinàries en l’1×1 i amb una gran tècnica.

xantal2

En aquesta segona volta els resultats comencen a sortir. Que heu canviat?
Verdaderament no hem canviat múltiples coses. Davant cada partit, els entrenadors observen que una tàctica concreta ens pot anar millor enfront del nostre rival i treballem sobre aquesta. Però en si, la base del nostre joc segueix sent la mateixa. Sí que és cert que potser la sort o la justícia ara estan de la nostra banda. També és cert, que quan l’equip treballa unit, amb una defensa ben sòlida i molt concentrades, les coses surten molt millor.


Com afronteu el partit contra l’Sferic aquest divendres?

Amb moltes ganes de fer el partit nostre. De treballar-lo tal com s’ha entrenat i, seguint amb el que comentava anteriorment, treballant una defensa molt sòlida, ja que ens trobem davant d’un equip compost per jugadores amb molta tècnica individual. Som conscients de la situació en la qual ens trobem i treballarem, tant aquest divendres com els partits que ens queden, per aconseguir el nostre objectiu. Un objectiu que, amb la força de l’equip unit i amb el suport i caliu de la nostra afició, possiblement està més a prop. Tots sumem en aquest objectiu, la permanència.

Xantal1