Aquest cap de setmana el Mis Ibérica Mataró debuta a casa, en lliga, contra el C.P. Vilanova. No és el primer cop que això succeeix en els més de 60 anys d’història del club Mataroní. El 15 d’octubre de 1951, només uns mesos després que es constituís l’entitat com a secció dins del Deporte Ciclista Mataró, és disputava el primer partit oficial del D.C Mataró, i el rival no podia ser un altre que el Club Patín Villanueva (C.P. Vilanova). El partit va acabar amb una clara victòria dels del Garraf per 0-6, però poc importava el resultat. L’Hoquei patins arribava a Mataró per quedar-se i convertir-se en l’esport que més triomfs donaria al nom de la ciutat.

Els sis herois
Aquell primer encontre el van disputar sis herois vestits de blanc i blau, i van ser Lleonart a la porteria, Raldós, Serra, Solà, Niubó (cinc inicial) i Grabulosa. L’Entrenador de l’època era el Senyor Ibañez. Durant la temporada van debutar alguns jugadors procedents del Maristes Valldemia, com Cunillera, Hernàndez i Bonamusa.

La segona catalana B
Aquella primera temporada el D.C. Mataró quedava enquadrat a la segona catalana B, amb equips com el Vallés de Sabadell, Floreria de Sabadell, ED Molins de Rei, Apolo PC de Barcelona, Apolo HC de Barcelona, Sant Sadurní de Noya, CN Manresa, Maristes de Sans, CP Igualada, Igualada HC, Juventut de Badalona, Lleida Lista Azul i el CP Villanueva.

Totes aquestes dades han estat extretes del llibre 50 Anys d’hoquei a Mataró de Rafael Navarro i Josep Mª Spà.