Per Raül Sala
La Copa de les Nacions de Montreux (Suïssa), és el torneig més antic de l’hoquei. La primera edició es va disputar l’any 1921, i al contrari que altres competicions de l’època, la copa no ha perdut el seu prestigi. És per això que les principals potències mundials hi són presents i entre elles la selecció xilena d’hoquei patins en la que participa en Marc Figa, jugador del Mis Ibérica Mataró.

El debut de Xile no serà gens fàcil, ja que s’haurà d’enfrontar amb la selecció de Portugal (Avui a les 21h), campiona de les últimes quatre edicions del torneig. La roja compta amb diferents jugadors que disputen lligues europees i fa anys que juguen a un gran nivell. De fet el 2013, ja amb Figa a les seves files, van finalitzar el mundial disputat a Angola en la quarta plaça, fet que no es produïa des dels anys 80 en el que ho van aconseguir tres cops.

Figa i els seus companys no ho tindran gens fàcil per avançar en la competició, ja que a part de Portugal, s’hauran de veure les cares amb Espanya (dijous a les 19h) i Angola (divendres a les 17.30h) . Tot i això segur que posaran les coses molt complicades als favorits, com ho venen fent a les grans cites aquests últims anys.

Aquesta es la convocatoría de la selecció xilena d’hoquei patins:

1- Cruz Felipe Quintanilla, Club Sagu (CHL)
10- Armijo Maximiliano, CP Universidad Católica (CHL)
2- Castro Felipe, León Prado (CHL)
3- Tudela Gabriel, León Prado (CHL)
4- Vera Angel, Club Patín Mieres (ESP)
5- Carmona Nicolas, Asturhockey (ESP)
6- Cruz Armando Quintanilla, Bilbao (ESP)
7- Fernandez Nicolas, US Coutras (FRA)
8- Figa Marc, Mataró (ESP)
9- Puentes Bejamin, US Coutras (FRA)