Aquest cap de setmana, al pavelló de les Casernes de Vilanova, s’enfronten dos equips històrics, amb vides creuades ja des de l’inici. El Club Patí Vilanova va ser el primer rival del DC Mataró, secció d’hoquei patins del club ciclista de Mataró que als anys 90 és convertiria en l’actual Club Hoquei Mataró. D’aquell partit, jugat al parc central és compliran 65 anys aquest 2016.

Vilanova

Durant els anys de màxim esplendor del club de la capital del Maresme, el gran rival sempre serien els del Garraf. Així, el primer gran èxit del DC Mataró, la Copa d’Espanya de 1967, es veuria les cares a la final amb el CP Vilanova, al que es va vèncer per un ajustat 2-1. Un any després, el Mataró es faria amb la Lliga, on el subcampió seria el Vilanova, i el Campionat de Catalunya, on tornaria a superar als Vilanovins per un marge de 4 punts. Els dos equips tenen també a les seves vitrines una Copa de la CERS, la del Vilanova guanyada el 2007, a doble partit contra el Candelária, mentre que el Club Hoquei Mataró va fer seu el títol l’any 2009 imposant-se al Lloret per 2-1.

escuts

Moltes coses han canviat al llarg dels anys, el nom del club, l’escut, i fins i tot els colors de l’uniforme, però el que segueix constant es una rivalitat esportiva, històrica i apassionant de dos clubs que són quelcom més al món de l’Hoquei patins.