El Club Hoquei Mataró ha aconseguit una importantíssima victòria al primer partit de la final a tres de la Copa d’Europa femenina sub 17 contra el Vilasana. Les noies d’Oriol Feliu han fet un partit molt seriós contra una de les rivals més fortes del torneig i s’han endut els tres punts de forma merescuda, i perquè no dir-ho èpica. El resultat final, de 2-1 ha reflectit al que ha estat un encontre vibrant i disputat, marcat per les faltes directes i els penals.

Les mataronines han sortit a pressionar el rival per intentar provocar pèrdues de pilota i poder sortir ràpid a la contra. Per la seva banda el Vilasana intentava imposar un ritme més pausat i es replegava quan el Mataró tenia la pilota. Els primers minuts del partit han estat igualats i amb poques ocasions de gol. Fins que quan faltava un minut per acabar la primera part arribava el penal. Ona Castellví transformava la pena màxima i posava per davant al conjunt del Maresme. Pocs segons després arribava la desena falta en contra. Falta directe a pocs segons pel descans. Victòria Porta executava la falta, que Paula Lladó aturava en primera instancia, però en el refús, Porta feia l’empat. Final de la primera part amb un empat just.

La segona part ha començat amb un tarannà diferent, amb més anades i vingudes i amb contínues oportunitats a una porteria i l’altra. Al cap de 5 minuts, Maria Porta veia la blava i Carla Fontdegloria fallava la directa. Tot i els minuts de superioritat i les clares ocasions el Vilasana mantenia l’empat. El Mataró per la seva banda ha passat uns minuts de desconcert per les moltes faltes que anava acumulant. Fruit d’aquest desconcert arribava el penal en contra que Paula Lladó aturava a Victòria Porta. Poc després Laura Manzanares feia una falta que li costava la targeta blava. Una nova falta directa contra les mataronines a poc més de 2 minuts pel final. Paula Lladó tornava a aturar, però el Mataró es veia obligat a defensar amb tres jugadores de camp. Quan el final del partit semblava que seria molt complicat una jugada excepcional de Julia Canal, que marxava de dues jugadores rivals significava el 2-1 definitiu, a un minut i mig pel final. L’Alegria es desbordava a la banqueta i a la graderia. Encara hi hauria temps per una nova falta directa a favor del Club Hoquei Mataró executada per Aida Anton que aturava la portera. 2-1, final del partit i un pas més a prop de ser Campiones d’Europa.