El partit del dissabte va ser una mostra clara de que en aquestes categories es més important aprendre a fer les coses bé que no pas guanyar partits. Només així es pot forjar un autèntic equip que sàpiga jugar en bloc com a equip i no depengui només de la tècnica individual dels 2 o 3 jugadors de torn que despunten més.

El partit de dissabte podia haver sigut només un partit de tràmit ja que la superioritat del Mataró sobre el Santa Perpètua ja es va fer palesa en el partit d’anada a Mataró. Conscient d’això, el nostre entrenador va fer un plantejament completament diferent al que podríem esperar i va donar unes instruccions molt clares als nostres jugadors: la consigna era clara… res de contraatacs ràpids per encarar porteria… els gols s´havien d´aconseguir trenant jugades i fent passes el mes llargs possibles. Si es robava la bola, enlloc de sortir corrents cap a porteria, havien de pausar el joc i començar una jugada des de mig camp. Si perdien la bola s´havien de replegar i reorganitzar-se en el seu camp i començar a pressionar el rival a partir de que aquest passava de mig camp…així vàrem convertir un partit teòricament de tràmit, en un dels partits segurament més difícils que han jugat els nostres nois, i també en un dels partits on han après més!!

I es que tot i que els costava no tirar a porteria a la primera que en tenien oportunitat, els nostres jugadors, més disciplinats i més concentrats que mai, intentaven controlar la bola amb criteri i aixecaven el cap per veure a qui li podien passar la bola en condicions avantatjoses. Fruit d´això, i tot i no haver-hi gaires gols, els pares que estàvem a la grada vàrem veure algunes de les millors passades en el que portem de temporada, i un equip ben posicionat al camp i amb un jugadors que gairebé tota l´estona sabien on posicionar-se i per que havien d´estar en un determinat lloc. Un gust de veure, la veritat…

…i després d´aquest rollo us preguntareu si al final vàrem guanyar o vàrem perdre… doncs tot i que no era el més important, resulta que a més vàrem guanyar… 2-4, 1-2, 0-2  !!

El Mataró “només” va fer 8 gols, però tenint en compte el que he dit abans de que només tiraven a porteria quan hi havia arribat fent jugada trenada, resulta que en tot el partit va tirar a porteria 18 vegades.. i 8 gols…. el percentatge d´efectivitat més alt en tots els partits que portem jugats…   que? Seguim aprenent??   FORÇA MATARÓ!!!

 

[gdlr_video url=”https://www.youtube.com/watch?v=aZtIBADFlA4″ ]

IMG_6523

IMG_6526